Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama

Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama 1 Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama 2 Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama 3

Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralamak istediğinizde aracınızı alarak yolculuğunuza başlayabilirsiniz. Esenboğa Havalimanı organize sanayi bölgelerine yakındır. Çevre yolu bağlantıları ile şehir merkezine rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Ankara Esenboğa Havalimanı'na geldiğinizde iç hatlar gelen yolcu terminalinden çıktığınızda aracınızı alırken personelimizden gideceğiniz istikamet, yol durumu ve araçlarımız ile ilgili tüm konularda bilgi alabilirsiniz. 

Esenboğa Havalimanı hakkında

Esenboğa Araç Kiralama 2Esenboğa Havalimanı, Türkiye'nin başkenti Ankara'ya hizmet veren uluslararası havalimanı. Şehir merkezinin 28 km kuzeyinde, Akyurt ve Çubuk ilçeleri sınırları içindedir. 1955 yılında hizmete girdi. Havalimanının sahibi Devlet Hava Meydanları İşletmesi iken işletmecisi TAV Havalimanları'dır.

Türkiye'nin iç ve dış hatları bir arada bulunduran ilk havalimanı olan Esenboğa, yolcu trafiği açısından ülkenin en büyük dördüncü havalimanıdır. Uluslararası Havalimanları Konseyi –Avrupa (ACI-Europe) 2009’da Ankara Esenboğa Havalimanı’nı, “5-10 milyon yolcu” kategorisinde "en iyi havalimanı" seçmiştir.

Esenboğa Havalimanı, Newsweek Türkiye dergisinin 100. sayısında yayınladığı “Türkiye’de Umut Veren 100 Şey” listesinde 22. sırada yer almıştır.

Esenboğa Havalimanı Terminaller

İç ve dış hatlar terminali

Esenboğa Havalimanı TerminalAnkara Esenboğa Havalimanı, Türkiye’nin ilk iç ve dış hatları bir arada olan havalimanıdır. Toplam 182 bin metrekareyle ülkenin en büyük ikinci terminal alanına sahip havalimanı konumundadır. 18 yolcu köprüsü, 18 pasaport gişesi ve dokuz bagaj bantı bulunmaktadır. Toplam 10 milyon yolcu/yıllık kapasiteye sahip terminal binasında 130 check-in kontuarı, dört adet CIP ve bir adet VIP salonu bulunuyor.

Genel Havacılık terminali

508 metrekare alanda hizmet veren Ankara Esenboğa Havalimanı Genel Havacılık Terminali Ocak 2012’de açıldı. Terminalde iç ve dış hatlara seyahat edecek yolcuların güvenlik, gümrük, pasaport işlemleri en hızlı şekilde yapılabiliyor. Terminal Çubuk Yolu, Özel Hangarlar Bölgesi 5 no’lu apronda bulunuyor. İç Hatlar ve Dış Hatlar için ayrılmış iki ayrı salon bulunan terminal TAV tarafından yapıldı ve işletiliyor.

Kargo Terminali

Çok sayıda şirket Esenboğa Havalimanı’ndan kargo hizmeti vermektedir.

Esenboğa Havalimanı'na Ulaşım

Toplu ulaşım

Esenboğa Araç Kiralama Ulaşım442 Havalimanı-AŞTİ-Kızılay hattında Belko Air adlı belediye otobüsleri şehir merkezinden kalkarak havalimanındaki dış ve iç hatlara götürmektedir.

Ayrıca HAVAŞ şirketi havalimanı-şehir merkezi arasında transfer hizmeti vermektedir. Tüm uçuşlar için servis düzenleyen şirket, Esenboğa Havalimanı, Çubuk Kavşağı, Pursaklar, Hasköy, Keçiören Köprüsü, Etlik Kavşağı, Havaş Şehir Terminali güzergahını izlemektedir. Otogar yolcusu olması durumunda, araçlar Havaş Şehir Terminalinde yolcu indirdikten sonra AŞTİ'ye devam etmektedir. AŞTİ-havalimanı arasında da düzenli servis vardır.