Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı Araç Kiralama

Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı Araç Kiralama 1 Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı Araç Kiralama 2

Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı Araç Kiralama (YHT) ofisimizden kiralama yaptığınız araç ile size hizmet vermekten ve yolculuğunuz süresince sizlere yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız.

Ankara'da Tren Garı Araç Kiralama sektöründe geçmisten günümüze hızla büyüyen,  her yıl filosunu farklı gruplarda araçlar ile genişletmekle birlikte, siz değerli müşterilerimize  en iyi ve  en ekonomik araç kiralama hizmetini sunmak için çalışmaktadır.

Geniş araç filomuz kaliteli, güvenli, bakımları ve temizlikleri zamanında yapılan araçlardan oluşmaktadır. Amacımız müşterilerimize en kaliteli hizmeti sunmaktır. Tecrübeli ve profesyonel kadrosuyla gün geçtikçe araç kiralama lokasyonları genişleten Oto Yeni Araç Kiralama, %100 müşteri memnuniyeti odaklı çalışmayı prensip edinmiştir.

Seyahat planınızı araç kiralayarak çok daha pratik ve sorunsuz bir hale getirebilirsiniz.

Ankara Garı

Ankara Tren Garı, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın Ankara merkez tren istasyonudur. Altındağ ilçesi Ulus Semtinde yer almaktadır. İlk binası Anadolu Demiryolları'nin bir istasyonu olarak 1892 yılında yapılmıştır.

Mevcut ana gar binası inşaatına 4 Mart 1935 tarihinde başlanmış ve 30 Ekim 1937 tarihinde tamamlanmıştır. Art deco tarzında tasarlanan yapının mimarı Şekip Akalın'dır. Türkiye Başkent'inin erken yıllarına ait eserlerinden birisidir.

Gar binası içerisinde Atatürk Konutu ve Demiryolları Müzesi, Ankara Açık Hava Buharlı Lokomotif Müzesi, TCDD Demiryolu Müzesi ve Sanat Galerisi gibi unsurlar yer almaktadır. 

Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı (YHT)

Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı veya Ankara YHT Garı, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın Ankara Garı yanında bulunan Yüksek Hızlı Tren istasyonudur. İlk defa, yap-işlet-devret modeli ile inşa edilen gar, 29 Ekim 2016'da hizmete açılmıştır.

İçerisinde Alışveriş merkezi, sinema salonu, otel, toplantı salonları gibi sosyal alanları bulunan gar, "Ankara Tren Gar İşletmesi" (ATG)' isimli şirket tarafından işletilmektedir. Tren seferleri ise Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları tarafından işletilmektedir.

Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı Tarihçesi

Türkiye'de Yüksek Hızlı Tren hatlarının devreye girmesi ile birlikte, mevcut tren garlarının bu yeni hatlarda taşınacak yolcu sayısı kapasitesini karşılayamayacağı düşüncesi ortaya çıktı. Bu sebeple, Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları ortaklığında hızlı tren hatları üzerine yeni garların yapılması planlandı. Bu plan dahilinde öncelikle Ankara olmak üzere Eskişehir, Bilecik, Bozüyük, Sapanca, Arifiye ve Pamukova gibi hızlı tren hatlarının geçtiği şehirler yeni garların projelendirilmesine başlandı.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları ilk olarak Ankara'ya yapılması planlanan hızlı tren istasyonunun 20 Ocak 2011'de ihaleye çıkacağını duyurdu. İhaleye katılacak firmaların, istasyonun altından geçmesi planlanan metronun problem yaratabileceği yönündeki ortak düşünceleri nedeniyle ihale tarihi 22 Şubat 2011'e ertelenmişti. Şubat 2011'de firmaların ortak talebi ile bir kez daha ertelenen ihale tarihi 2 Mart 2011 olarak belirlendi. Bu tarihte yapılan ihaleye, Hindistan merkezli Limak İnşaat ve GMR Infrastructure ortaklığı ile İÇTAŞ ve Cengiz İnşaat ortaklığı teklif vermişti. İlk defa bir tren istasyonunun yap-işlet-devret modeli uygulanarak yapılması ile toplam 100-150 milyon dolarlık bir yatırım öngörülen projenin ihalesi daha sonra iptal edilmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları, ihalenin iptalinden sonra yeni ihalenin 17 Temmuz 2012'de yapılacağını duyurmuş ancak ihaleye katılacak firmaların isteği üzerine 28 Ağustos 2012'ye ertelenmiştir. 2 yılda yapılması gerektiği şartnamesi ile Ağustos 2012'de gerçekleştirilen ihalede Limak İnşaat, Kolin İnşaat ve Cengiz İnşaat'ın oluşturduğu konsorsiyumun verdiği işletme süresini 19 yıl 7 ay olarak belirlediği tek teklif kabul edilerek çalışmalara başlandı.

Proje için, 235 milyon dolar yatırım yapan konsorsiyum, yatırımın 65 milyon dolarını kendi kaynaklarından finanse ederken, 170 milyon dolarını da Denizbank'tan aldıkları kredi ile finanse ettiler.

Projenin sinyalizasyon sistemleri için, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları ve TÜBİTAK arasında 19 Kasım 2015 tarihinde bir sözleşme imzalandı. Bu sözleşme ile Ankara YHT Garı'nın tüm anklaşman sistemleri ve trafik kontrol merkezi, TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi tarafından tasarlanması ve uygulanması planlandı.

yap-işlet-devret modeli ile 2 yılda inşa edilen gar, 29 Ekim 2016 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımı ile hizmete açıldı.

İlk defa yap-işlet-devret modeli kullanılarak yapılan tren garı olan Ankara YHT Garı'nın işletmesi için konsorsiyumdaki üç ortağın eşit paylarla ortak oldukları "Ankara Tren Gar İşletmesi" (ATG)' isimli bir şirket kuruldu. Şirket, Ankara YHT Garı'nın 19 yıl 7 ay boyunca işletecek.

Ankara Tren Garı Altyapısı

194.460 m2 kapalı alandan ve toplam 8 kattan oluşan günlük 50 bin yolcu kapasiteli gar, aynı anda 12 adet Yüksek Hızlı Tren setinin yanaşabileceği 3 peron ve 6 demiryolu hattından oluşuyor. Garda, açık, kapalı ve engelli olmak üzere toplamda 1.910 araç kapasiteli otopark, kafe, restoran, 12 kiralanabilir iş ofisi, 217 kiralanabilir ticari alan, toplantı salonları, mescit, ilk yardım ve güvenlik birimleri ile otel bulunmakta. Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı, Ankaray, Ankara metrosu ve Başkentray ile entegre olarak çalışmaktadır.

Engelsiz Gar

Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı, engelli yolcular için özel olarak dizayn edilmiştir. Tren garını kullanacak engelli yolcuların, tüm ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilmesi için iki engelli asansörü, rampalar, hissedilebilir yüzeyler, tuvaletler ve engelli gişesi bulunmaktadır. Ayrıca garda, yaşlı ve engelli vatandaşlar için tekerlekli sandalye de temin edilebilmekte.

Ankara Tren Garı Hizmetleri

Yüksek Hızlı Tren Garında biri engelliler için olmak üzere yirmi yedi bilet gişesi bulunmaktadır. Tren garının üst katında bulunan 134 odalı 5 yıldızlı otel ile Ankara'da konaklayacak olan yolculara hizmet vermektedir. Yine gar içerisinde en büyük odası 400 kişi kapasiteli olan toplantı salonları da mevcut. Ankara YHT Garında VIP ve CIP yolcular için de birer salon bulunmaktadır. Ayrıca garda, çocuklu yolcular için bebek arabası da temin edilmektedir.

Sosyal alanlar

Yolcuların tüm ihtiyaçlarını karşılayacak bir alışveriş merkezine sahip garda, çocuklar için oyun alanları ve bir de sinema salonu bulunmaktadır. Ayrıca kadın ve erkekler için bulunan mescit de ibadete açık durumdadır.

Sağlık alanları

Tren garında tüm sağlık problemlerine acil müdahale yapabilecek ekipman ve personele sahip revir bulunmaktadır.

Yolcu bilgilendirme

Tren garında yolcular, Türkçe ve İngilizce ses anonsları ve elektronik bilgi panoları ile bilgilendirilmektedir. Ayrıca yolcular için bir de danışma bölümü bulunmaktadır.

Ulaşım

Tren garına EGO Genel Müdürlüğü'ne bağlı otobüsler ve Ankaray ile ulaşım sağlanmaktadır. Önümüzdeki iki ay içerisinde hizmete girecek olacak Ankara metrosu Keçiören bağlantı hattı ve önümüzdeki yıl hizmete girecek olan Başkentray ile de ulaşım sağlanabilecek.

TCDD Websitesi : http://www.tcddtasimacilik.gov.tr/