AŞTİ Otogar Araç Kiralama

AŞTİ Otogar Araç Kiralama

AŞTİ Otogar Araç Kiralama ofisimizden sizlere kaliteli, temiz, güvenilir ve uygun fiyatlı araç kiralama hizmeti veriyoruz. Size daha iyi bir hizmet vermek amacıyla bir an önce ofisimizi arayarak araç rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz. Böylece Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali'nden indiğinizde hemen aracınıza binerek yolunuza devam edebilirsiniz.

Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali

Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi (AŞTİ) adıyla bilinen veya Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali Ankara'da yer alan bir otobüs terminalidir. Türkiye'de inşa edilmiş en büyük otobüs terminali olan AŞTİ 1995 yılında hizmete girmiş AŞTİ''de sürekli değişiklik göstermekle birlikte, halen birçok otobüs firması faaliyet göstermektedir. Türkiye'nin en büyük otobüs terminali olan AŞTİ'den günlü birçok otobüs seferi düzenlenebilmektedir. Ankaray'n AŞTİ istasyonuna bir tüp geçit ile bağlantısı da mevcuttur. 

Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali Tarihi

İlk olarak 1 Ocak 1997 tarihine kadar Ankara Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Daire Başkanlığı'na bağlı Genel Müdürlük olarak hizmet verdikten sonra, bu tarihten itibaren, işletmeciliği ihale ile Bugsaş Genel Müdürlüğü'ne verildi. Halen Bugsaş Genel Müdürlüğü’ne bağlı Baş Müdürlük olarak hizmet vermektedir. Utarit İzgi, Asım Mutlu, Esat Suher, Yılmaz Zenger, Ünal Demiraslan ve Zühtü Müridoğlu ile birlikte tasarladıkları bir yapıdır. 

Tartışmalı uygulamalar

AŞTİ'de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından Türkiye'de emsali olmayan bir karar çıkarılarak otobüs firmalarının servislerinin terminalde hizmet vermesi yasaklanmış ve bundan sonra Ankara 2. İdare Mahkemesi'nin verdiği yürütmeyi durdurma kararı da uygulanmamıştır.

Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali nerededir?

Adres: Beştepe Mah. Mevlana Bulvarı No: 82 06510 Yenimahalle/Ankara